meh kacau natang nie~~

Friday, 29 April 2011

pulau perhentian #2

1st day..

dari UMK aku bersama rakanku badnaem, saed, pian, ainun, cma n my love riena.. di dalam van sudah mengetahui bertapa riang nyer rakan-rakan ku untuk bercuti ke pulau perhentian yang memang ditunggu selepas habis final exam..setelah sampai di jeti kami bergerak ke pulau perhentian kecil menggunakan bot laju.. memang sangat teruju dengan keindahan warna air laut sungguh cantik ciptaan tuhan.. huhu.. di bot laju itu juga rakan-rakanku memang seronok menaiki bot.. rasa seronok disebabkan mereka tidak pernah merasainya.. huhu.. memang terhibur dengan melihat perangai diorang tergelak saja hingga ke pulau perhentian kecil


seperti bercuti bersama tiga 'madu'ku.. hahaha..


setelah sampai dipualu kecil.. check in n segala urusan telah selesai..
aku mengambil kesempatan tuk berehat sekejap.. coz penat.. tak tido malam sebelum itu.. 
aku bagun dalam pukul 2 petang.. pastu aku mula rasa bosan.. aku mengajak pian tok berjalan sekitar pulau atau lebih mudah diperkatakan juggle tracking.. walaupun nama jerk pulau perhentian kecil tapi hakikatnya memamg besa.. hahaha.. xsempat nak pusing semua area kat pulau perhentian kecil coz biase laa dak2 perempuan jumpe tempat lawa ckit berhenti mandi.. kalau sekejap xpew.. lama plak tu.. hahaha so sekerat jalan jerk laa yang boleh.. pas2 patah balik ke chalet coz xsampai separuh pown berjalan.. hahaha daa nak gelap daa time tue..

berhenti kat sini paling seksa coz banyak kelukaan yang aku dapat.. tajam-tajam woo..

kat sini laa paling lama berhenti.. semua yang xpandai berenang semua nak belajar..
yang penting semua daa pandai apung an diri..

perhentian yang terakhir.. 


2nd day

pagi-pagi lagi daa bangun untuk snorkeling huh.. memang saat-saat aku tunggu..  hahaha.. nie laa first time.. selama nie menyelam kat sungai lata air terjun.. 2 jerk laa..


kali nie pergh sumpah best.. tengok coral.. ciptaan tuhan yang tak dapat ditandinggi sesiapa pon.. buat laa coral robot.. ingat lawa kew.. hahaha(ngarut) 




sebelum




tempat kurang best coz nie nak biase an sesiapa yang xbiase mandi laut pakai google n segalanya laa..
tapi coral tetap cantik..





nie kat nemo point(aku bagi nama sendiri) coz ad ikan nemo kat situ... mat salleh yang amek an photo kiteorang.. haha.. 
memang best ikan cun2.. bersepah2.. kalah fasha sanda.. muahahaha

tempat lain yang aku dan rakanku snorkeling kat shark point n turtle point.. 
lagi best tapi xdew gambo kat aku.. gambo coral pown xdew.. coz camera bukan waterproof hahaha..



dah abis snorkeling bagai.. relax dulu kat bilik jap sebelum sambung aktiviti petang iaitu berkayak.. haha.. yang nie yang best gak.. aku dapat tengok rakan-rakan ku yang xpaandai berkayak.. gelabah sana cini.. hahaha.. siap jatuh lagi time nak nek kayak.. hahaha



sory laa gambo aku n riena jerk ada.. haha.. coz kamera kat kiteorang..


hari ke2 nie memang penat cikit coz aktiviti penuh.. sebab hari ke3 nak blik daa.. hmmmmm... hahaha.. malam pulak kiteorang ada bbq.. bawak sendiri semua barang-barang.. lagi pun kat cini kiteorng masak sendiri.. sebab makanan makaii.. mahal bebenor.. sakit o0o0o0.. seb bek masak sendiri semuanya.. n bbq nie laa yang seronok.. bbq sambil ada lagu reggae n deruan ombak.. best oo.. 







nice ...........................................(gambo xlawa)


3rd day

niat asal nyer xdew ape-ape program or aktiviti hari last nie. tapi pian ajak g kincir angin n solar bagi menjana sumber tenaga kat pulau nie.. hahaha.. set pas sarapan gerak... hahaha.. tapi di sebab kan sarapan kat tepi ombak.. niat tok ke kincir angin.. kau batal an.. apalagi jom laa mandi .. kali nie mandi kat romantik beach.. banyak gamat kat situ.. haha.. aktiviti terakhir sebelum balik..





reina kegelian tok melihat memegang serta memijak gamat.. 


sepanjang masa mengapung an diri kerna takut akan gamat.. hahaha

tak nak lepas an aku sebab geli akan gamat..


nice moment with u all guys.. 

tepat jam 12.. kiteorang nek bot tok balik .. haha...



 selamat tinggal pulau perhentian.. akan ku tiba lag bila ada kesempatan.. have a lot nice moment and experience at pualu perhentian.. 







pulau perhentian

assalamualaikum.. huh baru blik dari pulau perhentian.. memang best tak terkata.. realy enjoy and relax with my fren.. dengan perangai masing-masing yang memang enjoy gile.. haha.. betul-betul enjoy with.. u all guys.. k.. sekarang penat .. t malam laa sambung haha.. k adios..

Monday, 25 April 2011

most bizarre google earth image~~

halohaloahaloahalo... kopi ke milo.. muahahaha.. 
di saat teman-teman ku kesedihan merapatapi pemergian rakan-rakan FASA di universiti ini.. 
di mana pelajar fasa akan berpindah ke kampus baru di jeli dan akan berpisah dengan pelajar FKP,VET,FTKW .. mungkin itu suratan takdir dan kita harus menerimanya.. hanya hilang di mata tapi bukan di hati rakan-rakan ku.. sabar laa... disebab kan korang sedih 
aku mencari gambar yang aneh untuk ditonton oleh korang... hahaha..
aneh kew... itu pada pandangan masing-masing k.. ayoh.. tekan ke bawah yerk..



1) Will U Marry Me.. pesanan yang di hantar melalui bumbung



2) Google Escher EffectParis, France



3) Graffiti in Google Maps located near Mexicali in Baja California (Mexico



4) Mystery Stone Arrow



5) Internet fan says he found the face of Satan using Google Earth




 6) Auto Antics





7) Localised Black Hole Discovered
about 60km north of Tokyo.


8) Heart-shaped island highlighted by Google Earth becomes hit with lovers
The 130,000 square yard islet of Galesnjak 


9) Man-Shaped Lake in Brazil



10) Iraq’s Bloody Lake



11) Issaouane Erg desert – Dunes (Algeria)



12) Giant Gulliver from Google Earth, Hunters Hall Park, Craigmillar, Scotland.



13) Terrain Face in Google Maps



14) Osmington White Horse



15) Google Escher Effect pic from Houston



16) Land Art near Munich Airport




17) KFC space logo


18) Firefox Logo near portland



19) Where’s Waldo in Google Maps?
lokasi di Vancouver, British Columbia, Canada.



20) Bunny in Google Maps
pink bunny gergasi yang dibuat oleh sekumpulan artisan berhampiran Artesina, Italy.



21) Coca Cola Logo in Google Maps
outside of Arica in Chile.




21) Portrait of Ghenghis Khan in Google Maps




22) The Vitruvian Man by Da Vinci
german


23) The Palm Islands of Dubai



24) Oprah Maze



25) World’s Largest Fingerprint



26) Guitar-Shaped Mansion




27) I lOVE U



28) Crop Circles



29) Roof Ad, New York City





30) Brand Spamming




31) Ghost Town: Prypiat, Ukraine



32) Ni Pena Ni Miedo (No Shame Nor Fear)



33) Giant of C√≥rdoba takes a bath
spain


34) Google Maps Oddity



35) Brunel 200th Birthday Maze



36) Land Art – Bug in Illinois



38) Karl’s Maze, Germany